FotoBlog van René Wouters

mijn verhaal in beelden…

Jeroen Soors, solo-hoboïst

Posted by René op februari 18, 2011

Jeroen (1984, Bree België) woont alweer een jaar in Arnhem en vult zijn dagen als solo-hoboïst van Het Gelders Orkest en in Hilversum bij de Radio Kamer Filharmonie. Zijn muziekstudies deed hij zowel in Frankrijk, Duitsland als Nederland en in België o.a. bij het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Het musiceren is Jeroen met de paplepel ingegoten door zijn eerste leraar Karel Schoofs die momenteel speelt bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Jeroen is één van de jongeren in Het Gelders Orkest en zou graag zien, dat veel meer leeftijdgenoten dan nu het geval is, regelmatig de weg naar de concertzaal zouden vinden om te genieten het prachtige klassieke aanbod.

Passie is een sleutelbegrip voor Het Gelders Orkest. Vanuit deze passie voor de grote en bekende werken maar met ook frisse belangstelling voor nieuwe werken en formules, speelt het orkest jaarlijks ruim 100 symfonische concerten op de grote podia van Gelderland en Nederland en in het buitenland.  Het Gelders Orkest en zijn musici delen hun passie voor muziek graag met jong en oud. In de traditionele vorm in de concertzaal, maar ook in diverse andere vormen. Zo zijn er fantasievolle familieconcerten, met heerlijke muziek en verrassende gasten in een mooi aangeklede concertzaal. En intieme concerten op Gelderse kastelen, verzorgd door één of een klein groepje musici uit het orkest. Zij trakteren het publiek niet alleen op prachtige muziek, maar ook op het verhaal over hun passie. Voor amateurmusici valt er ook veel te beleven bij Het Gelders Orkest. Zo wordt er ten minste een keer per jaar een Groot Gelders Orkest opgericht. Een eendagsorkest bestaande uit musici van Het Gelders Orkest en amateurmusici die, na een serie workshops en repetities, eenmalig een concert verzorgen op een van de grote podia van Gelderland.

Voor mensen die nog nooit een klassiek concert hebben bezocht zijn er de Muzikale Proeverijen: een concertbezoek samen met musici uit Het Gelders Orkest. Een formule die het afgelopen jaar zeer succesvol is gebleken. Er zijn Kamermuziek PLUS-concerten waar de musici na een concert van een uur een borrel meedrinken. En natuurlijk speelt het orkest jaarlijks een groot aantal concerten voor scholieren van primair en voortgezet onderwijs. En dan zijn er nog de rebellen uit Het Gelders Orkest, die op de meest onverwachte plekken of momenten de meest verrassende en avontuurlijke voorstellingen bedenken. Philharmonic rebelution!  Kijk voor meer informatie op de website van Het Gelders Orkest en volg onze rebellen via Het Gelders Orkestlab.

Advertenties

2 Reacties to “Jeroen Soors, solo-hoboïst”

  1. fotomart said

    Oeps… die loopt het beeld uit! Gewaagd portret!

  2. Juist leuk! Dit geeft m.i. de energie van zijn muziekinstrument weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: